Kindertentoonstelling

in de Vitrines van de Sint Antoniesbreestraat 

 

JONGE MEESTERS SCHILDEREN REMBRANDT 

In het verlengde van de Jodenbreestraat waar Rembrandt vroeger woonde, ligt de Sint Antoniesbreestraat waar tegenwoordig doorlopend kunst is te zien in dertig straatvitrines. Op loopafstand van deze straten liggen de basisscholen De Witte Olifant en de Sint Antoniusschool. Kinderen uit groep 7 van beide scholen, tien en elf jaar oud, hebben hun voormalige buurtgenoot in het zonnetje gezet door mensen die hij schilderde op eigen wijze na te schilderen. 

Vanaf 26 mei zijn deze schilderijen drie maanden lang te zien in de vitrines die aan weerszijden van de Sint Antoniesbreestraat hangen. 

De kindertentoonstelling is een vast onderdeel van de Open Ateliers Nieuwmarkt. Kunstenaars die deelnemen aan de ateliers geven schilderworkshops aan groepen kinderen van De Witte Olifant en de Sint Antoniusschool, waarna de ontstane kunstwerken getoond worden tijdens het weekend van de Open Ateliers. Dit jaar heeft de Stichting Kunst en Cultuur Amsterdam Centrum dertig vitrines, die aan weerszijden van de Sint Antoniesbreestraat hangen, beschikbaar gesteld voor de kindertentoonstelling.

Foto’s: Hermien Buyse en Rogier Fokke