ansichtkaart 1

Grootouders Broersen-Schaper op jonge leeftijd.

150×95 cm

Tempera op gordijnstof

ansichtkaart 2

Grootouders Mul-Leek

95×120 cm

Tempera op gordijnstof

 

Sinds 11.11.2011 heb ik mijn familie als uitgangspunt genomen. Ben begonnen met schilderen naar oude familiefoto’s van mijn vaderskant. Ontdekte dat dit mij een thuisgevoel gaf.

Zocht familieleden van zowel vaders als moederskant op, maakte tekeningen,foto’s en voerde gesprekken. Later werkte ik deze uit in verf en aantal met textiel. Na een familieopstelling kwamen mijn overgrootouders in beeld en ben ik op zoek gegaan naar fotomateriaal. Hierbij kwam ik terecht bij andere takken van de familie. Sinds kort heb zodoende kennisgemaakt met mijn 4 overgrootouderparen. Door hen te schilderen en tekenen ontstond er een nieuw contact en herkende familiare eigenschappen in hen en hoorde verhalen over hen,  bracht hen weer tot leven. Op dit moment ben ik bezig met nog onbekende familieleden die mij uitdagen en tot mijn verbeelding spreken.

Naast dit project werk ik aan een serie foto’s van jurken in het Vliegenbos, tuinen en andere plekken in de natuur, waarbij kleur, verbeelding, natuur en poezie een rol spelen.

 

marja-broersen

Titel: gesprek

Formaat: 52×37,5 cm

Techniek: tempera en acryl op bedrukt textiel

Jaar 2014

 

Titel: Paris – Bewerkte foto van textielportret

 

 

Momenteel maak ik portretten van textiel. De portretten zijn van vrienden, familieleden of bekenden. Hierbij zoek ik naar herkenning, emotie en zeggingskracht. Voordat ik begin maak ik schetsen en foto’s . In mijn nieuwe atelier in Amsteram-Noord ben ik begonnen met het maken van zeefdrukken.

Marja Broersen