klein 2nd_Image-FOR WEBSITE-Christian_Zanotto-IN EXTORTIO-72dpi copy

 

Kunstwerk:

Christian Zanotto
“I Want To Be Another Ikaro”
cm. 63,5 x 78,5
Digital mixed media photographically transferred on crystal – Digital mixed media – Fotografisch belichtingsproces op kristalvellen
2011
www.christianzanotto.com

“….Christian Zanotto woont en werkt sinds 2000 in Amsterdam. Hij is een getalenteerd “virtuoos” op het gebied van de digitale kunsten, en springt eruit door zijn bedrevenheid in het manipuleren van multimediale technologieën waarbij hij in het oog springende “plastiekeffecten” creëert. Zijn buitengewone creatieve genie volgt in de voetsporen van de maniëristen en de neobarok…”
Uit: Jacqueline Ceresoli, FlashArt n. 291 – Maart 2011

“Deze Goddelijke figuren, in contrast met de zwarte achtergrond, zijn vervaardigd uit de collectieve verbeelding op het gebied van religieuze iconografie en mythologie. Ze bezitten een hypnotische kracht en zijn samengesteld uit verfijnde virtuele constructies, die door middel van innovatieve technieken de illusie van een driedimensionale wereld wekken […]

Zijn extreem verfijnde afbeeldingen worden geanimeerd door intrigerende, fascinerende en verleidelijke wezens, plechtige priesteressen, gevleugelde figuren, zowel man als vrouw, versierd met schitterend gouden gedetailleerde accessoires. Met hun perfecte lichamen, omgeven door blikken toestellen, tronen, triomfwagens van de dood, waarvan de functie in het duister blijft, voeren deze engelen Gods ons mee tot in de wervelwind van de passie van Eros en Psyche en roepen ze de verbeeldende kracht van de liefde op, ergens tussen erotiek en mystiek.”

Uit: Jacqueline Ceresoli, FlashArt n. 291, Maart 2011

 

 

De Red Stamp Art Gallery is een galerie voor hedendaagse kunst gevestigd in een 18e-eeuws gebouw in Amsterdam, in het hart van het historische centrum, en actief sinds 2005. De galerie toont kunstwerken van getalenteerde, internationale kunstenaars, met een verdieping in Italiaanse artiesten. De tentoongestelde expressieve vormen variëren van schilderijen, tekeningen en beeldhouwwerk tot digitale kunst, fotografie, videokunst, installatie en performancekunst. Red Stamp Art Gallery besteedt vooral aandacht aan de hoge formele en conceptuele kwaliteit van de werken.

 

 

Ter gelegenheid van OAN zal de galerie in het kader van een collectieve tentoonstelling kunstwerken van Christian Zanotto exposeren, een Italiaans kunstenaar die sinds 2000 in Nederland woont; hij ontwikkelt het digitale gedeelte van zijn werken in zijn studio in de Nieuwmarktbuurt. Onder de andere tentoongestelde artiesten wijzen we op de deelname van de Nederlandse kunstenares Ellen Schippers, die in Amsterdam woont en werkt.

 

Christian Zanotto (Marostica, Vicenza, 1972) is een Italiaans kunstenaar die afwisselend in Amsterdam en Venetië woont en werkt. Na de klassieke studies aan de Academie van Schone Kunsten van Venetië, besluit hij verder te kijken dan traditionele kunsttechnieken en de artistieke mogelijkheden van mediakunst te ontdekken. In deze kunstvorm vindt hij een geschikt medium om zijn ervaring in schilderen, beeldhouwen, fotografie en video samen te laten komen. Zanotto is een getalenteerde “virtuoos” in de digitale kunst en is zeer vaardig in het creëren van opvallende plastic en sculpturale figuren en video’s. In zijn unieke artistieke zoektocht combineert hij traditionele met nieuwe technologieën, tot aan de zeer recente holografische projectiekunstwerken: een continu voortdurend werk dat op weg is naar de verfijnde creatie van “virtual reality” werelden.

Experimentatie wordt gecombineerd met een grote stilistische elegantie: de artistieke productie van Christian Zanotto is begiftigd met een intens visuele en esthetische impact en heeft als doel het onderzoek naar waarneming te verdiepen, zodat de toeschouwer psychologisch en emotioneel betrokken wordt. Het publiek wordt actief onderdeel gemaakt van het proces van uitwerking, met het oogmerk persoonlijke overdenkingen te stimuleren. Wat de vorm betreft creëert de kunstenaar unieke beelden, nieuwe iconen van het digitale tijdperk die onderdeel zijn van een vloeiende ruimtetijd.