De Jas van Joost (2018)
tekening
15 x 20 cm

De Huiskamer (2017)
afbeelding vd ruimte

De Huiskamer biedt een plek waar je kan spelen, verwonderen, opbouwen en afbreken, deconstrueren en construeren, inzoomen en uitzoomen, experimenteren en genieten. Een plek waar je een nieuwe taal kan ontdekken. Wij werken met beelden, woorden en fysieke talen om zo tot een rijker en persoonlijk idioom te komen. In ons aanbod van trainingen, belevingen, exposities en workshops is vervlechting van deze talen het uitgangspunt. In De Huiskamer kun je met gelijkgestemden een beeld, een gedachte of een vraag op deze wijze diepgaand onderzoeken.

Tijdens de Open Ateliers Nieuwmarkt bieden wij een interactief programma aan rondom jouw biografie. We werken met woord en beeld op onze geheel eigen Huiskamer wijze.

Iedereen heeft een onaf verhaal. Een beeld met een voorlopig kader, een beeld met een lege plek, een korte tekst die vraagt om een vervolg, er ontbreken woorden of beelden om ‘het’ te vervolledigen. Op de DHING-dag, Dat Had Ik Nooit Gedacht-dag deel je fragmenten, beelden of woorden van jou verhaal met mensen die die kunnen gebruiken voor  hun verhaal en jij sprokkelt uit wat anderen meebrengen.

Kernwoorden: verwonderen, speels, verbinden, delen, iets ontdekken dat je kunt gebruiken.

Door Francis Gastmans en Fenneke Voorsluis