Bestekhoed in Bob-line (2017)
gesneden, gelijmd, gespoten
17×18 x 15 cm

Hoeden ontwerpster Mirjam Nuver (Mirjam Nuver Hats) maakt hoeden voor alle gelegenheden.Zij werkt met klassieke hoedenmaterialen als vilt, wol, zijde en stro die zij op een innovatieve wijze verwerkt tot draagbare hoeden met grafische belijning. Maar zij maakt ook bijzondere, ongebruikelijke, unieke hoofddeksels van boombast,tuig leder en plastic bestek. De flexibele “tube hat” van wol die op verschillende wijzen gedragen kan worden heeft onlangs het Amsterdam Made keurmerk ontvangen.Zij heeft diverse prijzen gewonnen met haar hoeden en een aantal modellen zijn  aangekocht door musea in binnen en buitenland.

Tijdens de atelier route laat schoenen ontwerpster Liesel Swart o.a. de door haar ontwikkelde wolvilt instap laars zien. Daarnaast zijn er sjaals te zien van ontwerpster Simone van Eerdenburg.

Het atelier van Mirjam bevindt zich achter haar winkel in de Sint Jansstraat, vlakbij de Dam. Naast haar bevindt zich het atelier van sieraad ontwerpster Josephine Colsen. De Sint Jansstraat  staat deze Ateliers Nieuwmarkt in het teken van de mode accessoires! Mirjam Nuver  en Liesel Swart beide al meer dan 25 werkzaam in hun vakgebied (je kunt ze gerust autoriteiten noemen) zijn aanwezig om U te adviseren of  te informeren. Dus kom kijken en passen.

www.mirjamnuverhats.com