Martin Pluimers

Burlesque

Ansichtkaart

Martin Pluimers – fotograaf, telefoon 31-(0)6-49277289

email: martinpluimers@yahoo.com

website: www.martinpluimers.nl

Burlesque is een kunstvorm. Verleidingskunst, zeg maar. Burlesque mag niet vergeleken worden met strippen. Immers, bij Burlesque blijven de geslachtskenmerken toegedekt. Iedere Burlesque toont zijn/haar eigen verhaal. Voor dit verhaal is veel voorbereiding en lef nodig. Zo’n verhaal duurt gemiddeld rond de 10 minuten. Vaak ‘vertelt’ desbetreffende beeldend kunstenares/kunstenaar 2 verhalen per avond.

 

Eerdere editie(s):

Starbikers1 (2018)
fotografie
10 x 15 cm

Martin Pluimers Photography

06-49277289 – martinpluimers@yahoo.com

Photo-Expo ‘Tutti Frutti’ 

6 & 7 october 2017 at Paleis van de Weemoed,

Oudezijds Voorburgwal 15 – Amsterdam

(performing artist photo: Natsumi Scarlett)

 

 

Mensen en dieren onderweg van hot naar her, hebben een onuitwisbaar deel van mijn leven ingevuld en nog steeds van hot naar her mensen en dieren.


 

martin-pluimers

photo-expo: CHINA 1984

at Star Bikes Rental

De Ruyterkade 143

1011 AC Amsterdam

 

CHINA april 1984.  In een kroeg te hartje Haarlem, eind februari 1984, streek een dame naast me neer met een zongebrande tint en bovendien een overmaat aan levenslust: ze was net terug uit China!

Die jaren een werelddeel welk sinds mensenheugenis een bruut mysterie vertegenwoordigde van oa. Japans oorlogsgeweld, navolgend gezagsvacuum en politieke experimenten.  Deze winter is China geopend voor individuele reizigers, verklaarde mijn bargenoot.

Een maand later zette ik voet te Canton om via Dalin, Xiam, Peking en Sjanhai een cirkel door dit onmetelijke land te trekken.

Te Starbikesrental- De Ruyterkade 143- fotowerk uit deze periode, analoog met een Olympus doeksluiter. Dit alles binnen het thema ‘Pluimers’ Travels in samenwerking met mijn broer Peter en zuster Linda in samenhang met overeenkomstig oog voor fotografie en horizonverbreding.

Reden des te meer om deze expo op de ‘Noordkop’ van de Open Ateliers te bezoeken, is de statige 19de-eeuwse en toch toegankelijke ambiance van De Ruyterkade aan het IJ (3 min. lopen vanaf CS).

 


 

martin-pluimers

Trevi fontein, Rome

expo 10/2014, il Sogno -The Italian Concepstore-,

Koningsstraat 19 1011ET, Amsterdam

info@ilsogno.eu

Martin Pluimers Photography

 


 

Mijn fotografie wordt van jongs af aan geleid door verbazing. Verbazing over de wisselend wondere wereld om ons heen en de cameratechniek die verbazing te ‘vangen’, te beschrijven met licht. Het is daarom dat ik graag (samen) werk binnen een situatie waarin spontaniteit, snelheid, compositie de doorslag geven. In afgelopen periode heb ik gewerkt voor EUpolitica Marije Cornelissen (GroenLinks) bij protestmarsen in Moldavie en Servie tbv. mensenrechten en oa. PAROOL-events te Paradiso en Stadsschouwburg.

Dit zwervend zoeken naar zeldzaam beeld deed me 2007 voor zonsopgang bij de Trevi-fontein te Rome belanden, het regende en was uitgestorven. Alleen werkelijk werkplichtigen schuifelde of marcheerden langs, een schoonmaker, een leverancier. Een witte roos bleef achter op de glimmende keien.

Van deze samenloop en zonsopgang is door mij een fotoserie samengesteld, gesteund door de enthousiaste reactie van ondernemer Daniel van Delft om deze serie een passend podium te bieden in zijn op Italie, kunst & commerce georienteerde zaak te Koningsstraat, Il Sogno.

Het is voor ons beiden een uitdaging om locatie en mijn fotowerk over & weer te laten versterken en de wandelaar op de OANroute comfortabel een extra verbazing te bieden, en mogelijk meer ondernemers te enthousiasmeren de OpenAtelierRoute te steunen.

 

pluimers01

Lotte Verbeek-actrice

expo ‘Portraits of Powerfull Performers’
van fotograaf Martin Pluimers te StarBikesRental,
De Ruyterkade 127 1100AC

 

 

Martin Pluimers