Donaties

Draag je de Open Ateliers Nieuwmarkt een warm hart toe, dan is het mogelijk de organisatie te steunen met een donatie. Elk bedrag, klein of groot, wordt door ons zeer gewaardeerd. Onderaan deze pagina lees je meer over onze ANBI-status en de mogelijke belastingvoordelen van je gift. 

Eenmalige donatie

Pas het bedrag van je donatie hier zelf aan. Het invoeren van je email en naam is nodig voor een goede verwerking van je betaling en om je op de hoogte te brengen ingeval er iets mis gaat.

Mijn donatie: € -

Na succesvolle betaling van je gift, krijg je een automatische bevestiging hiervan per mail. Heb je deze mail niet ontvangen, of wil je een persoonlijke schriftelijke bevestiging van je donatie van onze penningmeester, mail: penningmeester@ateliersnieuwmarkt.nl

ANBI-status en belastingvoordelen

De Stichting Open Ateliers Nieuwmarkt is door de belastingdienst aangemerkt als een organisatie met ANBI-status. Dit geeft aanzienlijke belastingvoordelen, onder voorwaarden is het mogelijk om zelfs 125 % van een eenmalige of periodieke donatie af te trekken bij de belastingaangifte. Een vaste jaarlijkse donatie over een periode van 5 jaar, vastgelegd in een schriftelijke overeenkomst met de stichting, heeft voordelen. Ook is er de mogelijkheid om bij testament een gift aan de Open Ateliers Nieuwmarkt te doen toekomen. Mocht je van deze mogelijkheden op de hoogte gehouden willen worden of meer informatie hierover ontvangen, schrijf s.v.p. een mail naar de penningmeester van de stichting, John van der Zwan: penningmeester@ateliersnieuwmarkt.nl

Beleidsplan 2022-2023

Een vereiste voor de ANBI-status is het publiceren van een actueel beleidsplan. Het huidige beleidsplan van de stichting Open Ateliers Nieuwmarkt kun je hier inzien.