Claire Begheyn MFA Amsterdam

Flower One, 2020

Tekening op plexiglas, foto op dibond.

Drawing on plexiglass, photo on dibond

50 x 70 cm

www.clairebegheyn.com

0031623921905

Na twee langdurige projecten, een kudde schapen van 54 dieren met handgemaakte wollen dreads, en een installatie van zo’n 70 werken, beide zijn te zien, ben ik een nieuwe weg ingeslagen. Na de wereld van de (zee)dieren ben ik de wereld van de planten ingeslagen. De bloemenfoto’s die ik sinds jaren maak, kunnen dienen ter inspiratie, zie foto. Maar het kunnen ook zelfstandige murale installaties worden: 2D of 2D met 3D elementen gecombineerd. Het is een spannende zoektocht. Het zoeken is de weg naar mijn nieuwe werk en heel erg inspirerend om te doen. De fase van het niet weten leidt tot het nieuwe werk.

Eerdere editie(s):

Big Shell (2018)
ruimtelijk
90 x 60 x 25cm

Ritme is leven. Leven is natuur. De levende natuur is mijn inspiratiebron. Ritmes worden zichtbaar in de chaos van mijn werken met schelpen en in de dreadlocks van de schapen.

Schapen hebben ons in staat gesteld te migreren als het voedsel op was. Ze gaven en geven wol, vet, vlees en melk. Ze hebben weinig nodig. Als er geen dier meer in de wei staat zien we alleen de schapen nog die met hun snoeten in de sneeuw eten zoeken.

Zeedieren hebben ons ook altijd gediend. Zij hebben ook onze overleving mogelijk gemaakt.

Mijn werk is een ode aan de natuur. Een uitdrukking van dankbaarheid wat ons geschonken wordt. En een beleving van de schoonheid wat leven ook is en waar we van mogen genieten.

Claire Bergeyn

 

ap17_049

 

 

In mijn werk is de natuur de onuitputtelijke inspiratiebron. Zij komt samen in ‘man made’ lijsten of constructie die als drager dienen om het ritme, of de ogenschijnlijke chaos uit te drukken. Zo zijn cultuur en natuur onlosmakelijk verbonden.

Clarie Bergheyn MFA