Miriam de Lange

Zware Tranen S | M | L
3D prints in koolstofstaal
S 16 cm | M 18 cm | L 20 cm

www.miriamdelange.nl

Mijn werk als kunstenaar heeft zijn oorsprong in persoonlijke ervaringen en heeft zich ontwikkeld tot een exploratie van bewuste lichamelijkheid. Het is een creatieve reis waarbij ik verschillende aspecten van deze bron van inspiratie verken en uitdruk in thema en beeldende technieken.

Door mijn kunst wil ik deze lagen van bewuste lichamelijkheid blootleggen en uitdragen naar een bredere, meer universele betekenis. De serie Zware Tranen bijvoorbeeld, tranen gevallen en verhard in het moment. Samen vormen ze een spoor van donkere en emotionele herinneringen. Dit spoor leidt niet alleen terug naar het verleden, maar kan ook richting geven voor de toekomst.

 

Eerdere editie:

Miriam de Lange

Preparaten van de geest – lichaam anatomie
Gemengde technieken, dubbelzijdig, in houten bloklijsten

38 cm x 30 cm x 7,5 cm

www.miriamdelange.nl


Het leven is veranderlijk. Van tijd tot tijd lijkt het anders of voelt het op zijn minst anders. Mijn werk gaat over bewuste lichamelijkheid. Lagen die zich ontvouwen. Het lijkt puur persoonlijk, maar kent ook een bredere, meer universele betekenis.

Preparaten van de geest – lichaam anatomie is een serie van acht dubbelzijdige verbeeldingen van pijngevoelens en associaties met gerelateerde lichamelijke processen. In hun presentatievorm zinspelen ze op anatomische preparaten van organen en weefsels. Kijk ernaar, speel ermee, geef er je eigen betekenis aan!