Jasmine de Vries

Back to the Past, 2021

Epson print op Aluminium

80 x 60 cm

In “Back to The Past” zien we een vrouw in futuristische kleding, gehuld in een blauwe gloed van de lampen van het benzinestation. In de verte staat een man naast zijn Alfa Romeo Spider. Hij draagt kleding uit de jaren 80 en kijkt de oudere vrouw aan terwijl zij terugkijkt. De titel “Back to the Past” verwijst naar het verlangen van de vrouw om terug te gaan naar een tijd die voorbij is. Terwijl haar zoon nog een hele toekomst voor zich heeft.

Jasmine de Vries figureert in haar eigen werk, Rebel ‘n’ Saint. Het project is ge├»nspireerd door David Bowie, David Lachapelle en Gregory Crewdson, en toont gebeurtenissen uit haar eigen leven en uitspraken van anderen over haar.
De foto’s zijn rauw en eerlijk, en laten haar zoektocht naar zelfacceptatie en expressie zien, evenals haar gevecht tegen de beperkende normen van de maatschappij. Ze zijn niet bedoeld als zelfportretten, maar als beelden die zo uit een film kunnen komen. Een viering van individualiteit en creativiteit, en een uitnodiging om onze eigen verhalen te delen en te vieren.