Esther van Schagen

Amsterdam House of Arts & Crafts

Workshops

 

Eerdere editie(s):

Jouw stoute schoenen

Black beauty, 2020

Leer en zilver maat 39

Esther van Schagen

info@jouwstouteschoenen.nl

06 44728319

 

Gele muiltjes Enyiaia (2017)
handgemaakte schoenen
142 x 126cm

Esther van Schagen is schoenontwerper en ambachtelijk schoenmaker. Zij maakt schoenen op maat, eigen creaties en werkt aan haar eigen brands – Timmy Toes & Enyaia. Handgemaakt design met een eigen stijl. In haar grote atelier op de Oudeschans biedt ze diverse cursussen en workshops aan. “Anderen leren hoe ze schoenen of tassen kunnen maken, is bijna net zo leuk als ze zelf maken. De verwondering van mensen over wat ze zelf kunnen ontwerpen en maken is prachtig om te zien en geeft mij veel voldoening.”

In het atelier zijn alle machines en gereedschappen aanwezig. Tijdens de open atelierroute is het mogelijk om met korting schoenen en tassen vervaardigd op het atelier aan te schaffen en kun je een kennis maken met Esther van Schagen. Interesse in een cursus of workshop? Informeer naar de mogelijkheden via info@jouwstouteschoenen.nl.

 

Amsterdam House of Arts & Crafts herbergt een mooi atelier waar Esther van Schagen haar schoenen ontwerpt en maakt, cursussen en workshops aanbiedt op het gebied van schoenen, tassen en lederwaren. In de workshopruimtes worden daarnaast cursussen en workshops schilderen, mixed media, zilverklei en boetseren gegeven.

In het atelier werken diverse creatieve ondernemers en zijn er flexibele werkplekken beschikbaar. In de expositieruimtes worden regelmatig exposities georganiseerd. We verwelkomen u graag tijdens de Open Ateliers.

 


 

Amsterdam House of Arts & Crafts herbergt een groot atelier, diverse expositieruimtes, biedt ruimte aan diverse kunstenaars en Jouw stoute schoenen – atelier voor handgemaakte schoenen en tassen.

Tijdens de open dagen worden diverse activiteiten georganiseerd.

esther

Jouw stoute schoenen is een initiatief van Esther van Schagen. Schoenontwerper en ambachtelijk schoenmaker.

site kaart voor ateliers nieuwmarkt Esther van Schagen
Na jarenlang hoofdwerk was het tijd voor verandering. Toen ik de opleiding ambachtelijk schoenmaken ontdekte, hoefde ik er dan ook niet lang over na te denken. Dit is wat ik wilde. Op zoek naar atelierruimte vond ik een prachtig pand. Een buitenkansje.

Jouw stoute schoenen is recentelijk verhuisd naar een nieuw onderkomen en maakt deel nu uit van Amsterdam House of Arts & Crafts op de Oudeschans 21 te Amsterdam. Dit maakt het een uniek plek om samen te komen en andere creatieven te ontmoeten.

Esther van Schagen