Willy Felice

Secret Stairs, 2022

Olieverf, bladgoud, koper, zilver op linnen.

www.atelier-felice.com

 

Eerdere editie(s):

Willy Felice

Secret Maze
80 x 80 x 4 cm

Oil on gold leaf

Willy Felice begon op haar 16e jaar te schilderen. Ze studeerde af aan de Rietveld Akademie in Visual Arts. Als theatervormgeefster en producente werkte ze met bijzondere regisseurs en choreografen aan meer dan 150 voorstellingen. In het jaar 2000 keerde zij terug naar het schilderen. Haar werk is geïnspireerd op haar reizen en haar passie voor poëzie, met name de Arabische poëzie. Het zijn geheimzinnige werelden om in te verdwijnen en te bevragen. De kleurrijke schilderijen bestaan uit meerdere lagen en onder de verf zie je ragfijn goud en zilver glanzen.

 

De Toespeling
30 x 30 x 4 cm
olieverf op bladgoud op linnen

Het gezicht van visioenen
30 x 30 x 4 cm
olieverf op bladgoud op linnen

Het water en de spiegels
30 x 30 x 4 cm
olieverf op bladgoud op linnen

Beeldend kunstenaar Willy Felice Smits

Literatuur, theater en poëzie zijn mijn inspiratiebronnen. Op mijn 16e jaar begon ik met schilderen, volgde schilderslessen aan de Vrije Akademie en studeerde af aan de Rietveldakademie. Na mijn eindexamen werkte ik als styliste, art director, ontwerpster en videograaf. Daarna vond ik mijn plek in de theater en danswereld als kostuum-en dekorontwerpster en begon tevens met produceren. In mijn ͚ theaterleven͛ werkte ik mee aan zo͛n 160 producties met bijzondere makers, zoals Annemarie Prins, Krisztina de Chatel en Johan Simons. Tijdens een sabbatical in het jaar 2000 begon ik weer te schilderen, naast mijn baan als directeur in de theatersector. Vanaf 2010 exposeer ik regelmatig in binnen- en buitenland.

Mijn schilderijen zijn een zoektocht naar een balans in kleur, spanning en compositie. De onderliggende lagen van goud, koper en zilver maak ik hier en daar zichtbaar middels vlakken, lijnen en tekst. Soms is de sfeer meteen goed of ik bewerk laag na laag totdat het werk de juiste spanning oproept. Het zijn abstracte landschappen, geïnspireerd op poëzie. In mijn laatste serie schilderijen heb ik uit gedichten van Ali Ahmad Said (Adonis) Arabische teksten gebruikt, soms bijna onzichtbaar in de gelaagdheid van het werk.

info@atelier-felice.nl
www.atelier-felice.nl
0641379332

DE TOESPELING

Ik combineer het vuur en de sneeuw –
Nooit zullen de vuren mijn bossen begrijpen
en ook de sneeuw zal dat niet.

En ik zal raadselachtig blijven, intiem
verblijvend in de bloemen en de stenen
oplossend
onderzoekend
waarnemend
rimpelend
als het licht tussen betovering en toespeling.

© 1988, Adonis

Atelier Felice