Carla Zevering

Magic Mushroom Town, 2019

Olieverf op doek
100 x 72 cm


Carla Zevering schildert al veel jaren in het Ververstraatcollectief, waar ze verschillende exposities mee heeft gehad. Solo hangt zij haar werk in wisselende samenstellingen op in de etalage van Koningsstraat 44. Haar schilderijen beogen het creëren van een wereld in olieverf waarin de kijker uitgenodigd wordt te verdwalen. Het onderzoek naar de verf en de betovering die op het doek kan ontstaan zijn doel op zich.

Eerdere editie(s):

Titel: Toyota  Corola Limited Editon

Carla Zevering schildert al  veel jaren in een collectief, waar ze verschillende exposities mee heeft  gedaan. Solo heeft zij in een Open Atelier route; Open Fietsenhok georganiseerd en een expositie in het Pintohuis, gebaseerd op de boeken uit de bieb: Boekbeeld.
Haar schilderijen zijn zeer divers te noemen, zij  waaieren  uit in stijl en thema. Waar  het ene schilderij gebaseerd is op een thema met grote persoonlijke betrokkenheid kan een een toevallig aangewaaid beeld het volgende thema zijn. “Het maakt niet uit wat je schildert, maar hoe je het schildert” is het motto. Het onderzoek naar de verf en de betovering die  op het doek kan ontstaan zijn doel op zich.

Carla Zevering