Sacha de Leeuw

Hic Sunt Leones
Limestone, gold leaf
30 x 20 x 6 cm

Portrait relief ‘Hic Sunt Leones’ (Here be Lions) deals with the coming of age of a young woman. The engraved title is foreboding, the golden moon is waxing, anything can happen.

Sacha de Leeuw specialises in lettering and relief carving in natural stone for businesses (like Artis Zoo), governmental bodies and NGOs (such as the Raad van State) and individuals, celebrating and/or commemorating Life.

 

Eerdere editie(s):

Sacha de Leeuw | Tekst- en beeldhouwer

Plaquette voor het nieuwe stadhuis van Deventer, 2017, detail

Leisteen, bladgoud
100 x 70 x 3 cm

Sacha de Leeuw maakt letters en beeldhouwwerk in steen zoals gedenkstenen en plaquettes, eerste stenen en reliëfs.
Werk van Sacha de Leeuw is o.m. te zien in de binnentuin van de Hermitage Amsterdam, de Oude Kerk in Amsterdam en in de tuin van de Raad van State in Den Haag.

Lettercutter Sacha de Leeuw specializes in commissioned work such as memorials, garden features and public art projects.

insta: @sachadeleeuw

s.de.leeuw@hetnet.nl

06 411 83 761

 

De Steentypograaf | Lettersculptor

sacha-de-leeuw

 zodat ik roerloos word als steen

Sacha de Leeuw
2016

 

 

DE STEENTYPOGRAAF | Sacha de Leeuw

Steenbelettering & reliëfs

 

De Steentypograaf specialises in commissioned work such as memorials, garden features and public art projects. Medium: slate, limestone and marble, mainly from European quarries. Inspiration: the history of carved lettering, contemporary and historic typeface design, calligraphy and typography.

De Steentypograaf is gespecialiseerd in letterontwerp, belettering en beeldhouwwerk in opdracht, zoals gedenkstenen en plaquettes, eerste stenen en reliëfs. Medium: leisteen, marmer en kalksteen, meest uit Europese groeves. Inspiratie: de geschiedenis van het letterhakken, hedendaags en historisch letterontwerp, kalligrafie en typografie.

 

SAMSUNG

2014

 

 

De Steentypograaf is gespecialiseerd in letterontwerp, belettering en beeldhouwwerk in opdracht, zoals gedenkstenen en plaquettes, eerste stenen en reliëfs.

Medium: leisteen, marmer en kalksteen, meest uit Europese groeves.

Inspiratie: de geschiedenis van het letterhakken, hedendaags en historisch letterontwerp, kalligrafie en typografie.

 

SAMSUNG

2013: Het is hier weer een Pan

SAMSUNG

2013: Boomkrans Raad van State

 

Foto: tekst van Vondel op het Poortje van van Campen.

Letters en reliëfs in natuursteen &c.

Letterhakken heeft veel te maken met kalligrafie en met het ontwerpen van een lettertype, maar er zijn essentiële verschillen. Om te beginnen wordt er nooit (!) een heel font ontworpen, het spatiëren begint meteen bij de tweede letter en meestal wordt er ook in één moeite door gewerkt aan het ontwerp van de gehele tekst.

De letters en de typografie worden per opdracht ontworpen, en een geschikte steen wordt gezocht. Geen standaardoplossingen dus, maar u kunt wel aangeven wat u mooi vindt. Graag zelfs!
In de regel wordt de opdrachtgever betrokken bij het maakproces, maar een door de opdrachtgever gegeven carte blanche (maak er maar wat moois van) komt ook voor.

 


 

Voor letter-types en steenfanaten geeft De Steentypograaf lessen, workshops en lezingen:
In een combinatie van theorie en praktijk leer je wat je letter wel en niet nodig heeft om letter in steen te worden. Je gaat zelf letters schrijven en tekenen, en maakt een ontwerp dat klaar is om gehakt te worden.

U kunt per e-mail een gratis en vrijblijvende offerte of meer informatie aanvragen:

steentypograaf@hetnet.nl

De Steentypograaf
Binnen Bantammerstraat 4
1011 CK Amsterdam
06 411 83 761
Open op afspraak.

KvK 34350907

De Steentypograaf