Iet Kortschot

Verborgen landschap, T225A, 2022

Porselein met kristalglazuur

www.ietkortschot.nl

Momenteel werk ik aan een serie ”Verborgen landschappen”, waarbij lege ruimte overheerst. Daarbij komt mijn fascinatie naar voren, voor de wisselwerking tussen licht en ruimte. De tegels zorgen voor de ervaring van het aanschouwen van een totaal verlaten landschap.
Ik gebruik zelf geproduceerde tegels, eventueel bewerkt, waarop ik met engobes en kristalglazuren werk. Deze tegels zijn vaak van porselein. De glazuren vormen kristallen tijdens een complex brandproces. Ze zorgen voor structuur in het landschap. De landschappen houd ik leeg, waarbij mijn uitgangspunt vaak de horizon is. Zonlicht verandert het beeld. Het licht maakt de diepere lagen in het landschap zichtbaar.

Eerdere editie(s):

Iet Kortschot

Verborgen landschap, 2020

keramiek

 


Mijn naam is Iet Kortschot. Sinds 1978 ben ik keramist, woonachtig in de Nieuwmarktbuurt. Ik heb lange tijd, op de Krom Boomssloot een atelier gehad. Naast het geven van cursussen, o.a. een cursus glazuurontwikkeling, en het adviseren bij projecten en opdrachten maak ik mijn eigen werk. Momenteel zijn tegels van porselein en het gebruik van kristalglazuren voor mij een middel om een beeld en een gevoel te geven van uitgestrekte landschappen. Een grote leegte en dynamiek, in de aarde, aan de horizon en in de lucht spelen hierbij een belangrijke rol.

 

landschap (2018)
porselein met kristalglazuur
25 x 30 x 0.5cm

moving-parts

 

MOVING PARTS: Rennen/ Running

Steengoed

40 x 30 x 20 cm

Iet Kortschot

KOLORIET
Krom Boomssloot 73
1011 GT AMSTERDAM
Tel: 020-6249800
Mob tel: 0617946253
Email: i.kortschot@koloriet.com
http://www.koloriet.com

MOVING PARTS: Duwen/ pushing
Steengoed, porselein,Labrador steen
75 x 40 x 40 cm

Mijn naam is Iet Kortschot. Sinds 1978 ben ik keramist, woonachtig in de Nieuwmarktbuurt. Ik heb lange tijd, op de Krom Boomssloot een atelier gehad. Naast het geven van cursussen, o.a. een cursus glazuurontwikkeling, en het adviseren bij projecten  en opdrachten maak ik mijn eigen werk.

Momenteel zijn tegels van porselein en het gebruik van kristalglazuren  voor mij een middel om een beeld en een gevoel te geven van uitgestrekte landschappen.

Een grote leegte en dynamiek, in de aarde, aan de horizon en in de lucht spelen hierbij een belangrijke  rol.

I. Kortschot

i.kortschot@koloriet.com

www.koloriet.com

Iet Kortschot