Gouden greep

papiermache en tl-electronica, 55 x 30 x 20 cm, 2017

gerardwiersum@ziggo.nl, www.gerardwiersum.nl

 

ansichtkaart

Ritslipvogel .

Vogeltje gemaakt van rits-onderdelen en ijzerdraad. De lipjes komen uit de bagagekelders en vliegtuigruimen van Schiphol. Daar lagen ze , losgerukt van hun moederkoffer , te wachten op de schoonmaker met zijn bezem en afvalzak . Dat kon ik niet laten gebeuren en nam ze mee met bijgaand resultaat . Kunst uit afval , ongeveer 24 x 24 x 7 cm  , 2015 . Meerdere vogeltjes ( tot 5 )kunnen met behulp van een metalen hoepel , doorsnede 50 cm , tot mobile gemaakt worden , en eventueel met spiegelbolmotor aan het draaien gezet worden .

 

gerard-van-wiersum

Ober 
250 x 100 x 100 cm
diverse materialen
Installatie  deels met gevonden voorwerpen samengesteld .
o.a. papiermache , ritslipjes ,metaal , hout , 2 draaiplateaus

 

gerard-wiersum

wijnranken

olie op doek 60 x 80 cm 2014

 

www.gerardwiersum.nl

oudezijdsvoorburgwal 230 b2

1012 gj amsterdam

 

Kunst uit afval . De lipjes komen uit Schiphols bagagekelder waar ze, bekneld op de transportbanden , op ruwe wijze gescheiden zijn van hun moederkoffer.

Twee exemplaren uit een serie van nu tien vogels en insect. Gemaakt van ijzerdraad en afgerukte rits treklipjes. Formaat ongeveer 20 x 20 cm. Ze kunnen staande of hangende als mobile gepresenteerd worden.

Gerard Wiersum, 1958, autodidact beeldend kunstenaar, schildert en maakt steeds meer ruimtelijk werk  waarbij een keur aan werkwijze en materialen langs komen. Denk hierbij aan o.a. papier-maché, bestek, zonnepanelen, en nu de rits-lipjes waarvan vogels en ander vliegend gebeuren gemaakt wordt.

 

Autodidact, twee-  en driedimensionaal figuratief werkend kunstenaar. Net zo lief maak ik een installatie of een plat werk, waarbij de inspiratie van de straat of uit een krant kan komen. Behalve in mijn portretten , die vrij rechttoe rechtaan zijn speelt surrealisme in mijn werk een niet onbeduidende rol.

 

gerardwiersum@ziggo.nl  

www.gerardwiersum.nl

 

 

Gerard Wiersum