Kunst in de Koningsstraat swingend van start

Posted on okt 1, 2017
Kunst in de Koningsstraat swingend van start

Met een fantastische performance van Winfried Scholz, begeleid door de swingende klanken van het Artbeat Saxophone Quartet, is zaterdagmiddag KunstKoningsstraat, georganiseerd door Ien van Leeuwen en Inge de Haan, van start gegaan. Dit jaar is er werk te zien van 27 kunstenaars.

Winfried, gestoken in een pak dat het midden houdt tussen een Pruisisch militair uitgaanstenue met een koloniaal tintje, vervolmaakt met een bobby-achtige helm, wijdde aan ieder kunstwerk in de etalages een paar doorwrochte poëtische regels. Over het werk van Carl van Hees:

‘Jaarringen en sedimenten, combinatie van sterke vorm en rijke structuren, een kortstondige liefdesrelatie met het werkstuk’.

En over het werk van Roland Broekhuis:

‘De kosmos, de samenhang in het grootste en het kleinste geheel, structuren, bouwstenen en logica, alles is energie.’

De uitmuntende saxofonisten van Artbeat begeleidden Winfried steeds van etalage naar etalage. Het leidde tot verbaasde en geamuseerde blikken van voorbijgangers, die onmiddellijk een flyer in handen gedrukt kregen om hen te wijzen op het komende Open Ateliers Nieuwmarkt-weekend. De kunstenaars in de Koningsstraat nemen ook deel aan de Open Ateliers.

Op Youtube het verslag van de opening: https://youtu.be/s6Qmc6cmJYc En hou de komende dagen het Instagram-account van Open Ateliers Nieuwmarkt in de gaten, het kan heel goed zijn dat Winfried en de kunstwerken in de Koningsstraat daar nog een keer opduiken.

Kunst in de Koningsstraat duurt tot en met 8 oktober en is geheel gratis te bezoeken (net als de Open Ateliers Nieuwmarkt). Website Winfried Scholz: http://www.avws-artworks.nl/. Website Artbeat Saxophone Quartet: http://www.artbeatsax4.nl.