Inschrijving voor 2017 is open!

Posted on apr 16, 2017
Inschrijving voor 2017 is open!

Kunstenaars van de Nieuwmarkt-buurt kunnen zich inschrijven voor de editie-2017 van de Open Ateliers Nieuwmarkt, die zal plaatsvinden op 6, 7 en 8 oktober!

Op 11 april 2017 heeft de Kick-Off voor kunstenaars plaatsgevonden, waar het nieuwe bestuur de plannen voor de komende Atelierroute heeft gepresenteerd. Het was een groot genoegen om bij Carl van Hees in zijn mooie studio aan de Groenburgwal de kunstenaars van de Nieuwmarkt-buurt te mogen ontvangen! Het nieuwe bestuur was getroffen door de gezelligheid en betrokkenheid van iedereen en heeft zich met plezier voorgesteld aan de kunstenaars en de plannen voor 2017 toegelicht.  De heerlijke en prachtige hapjes van kok Lucas Romviel droegen zeer bij aan de goede sfeer!

Het belangrijkste doel van de Open Ateliers Nieuwmarkt is om zoveel mogelijk mensen kennis te laten maken met de rijkdom aan kunst en aan kunstenaars in de Nieuwmarkt-buurt. Het bestuur is heel blij te melden dat de centrale tentoonstelling van de Open ateliers Nieuwmarkt zal plaatsvinden in de Zuiderkerk. De Zuiderkerk is een prachtige, monumentale en centraal gelegen locatie, waar honderden bezoekers kunnen worden ontvangen.

Het bestuur hoopt een app voor mobile telefoons te ontwikkelen met daarop de route van de Open Ateliers. Het is een goede uitbreiding van de manieren om publiek te bereiken. De Atelierkrant blijft zeker bestaan, omdat die ook altijd als een mooie catalogus fungeert en ook een plattegrond heeft. Het plan is opgevat om kunstenaars workshops te laten geven op basisschool De Witte Olifant. Voorafgaand aan de Open Ateliers bezoeken kinderen een atelier en ze zullen ook zelf op hun school kunst maken. Hiervan wordt een tentoonstelling gemaakt die ook bezocht kan worden tijdens het weekend. Kunstenaars die hier interesse in hebben, kunnen zich bij het inschrijven hiervoor aanmelden.

Uiteraard wordt ook dit jaar weer nauw samengewerkt met Kunst in de Koningsstraat, waar de etalages van winkels en bedrijven dienen als vitrine voor kunstwerken. Kunst in de Koningsstraat gaat al een week voorafgaand aan de Open Ateliers van start: een mooi uithangbord voor het weekend zelf! Kunstenaars kunnen zich ook hiervoor aanmelden.

Op zaterdag 7 en zondag 8 oktober zijn de ateliers van de kunstenaars van 12:00 tot 18:00 uur open voor publiek. Een unieke kans om op een andere manier kennis te maken met de oude binnenstad van Amsterdam en persoonlijk kunstenaars te ontmoeten die er wonen en werken. Laat je inspireren door hun creativiteit en artistieke kwaliteit. Wordt verrast door de charme van de Nieuwmarkt-buurt!