Aukje Dekker bij Galerie Vriend van Bavink

Posted on mei 6, 2013
Aukje Dekker bij Galerie Vriend van Bavink

Van 15 tot en met 20 mei exposeert Vriend van Bavink op de Kunstrai met werk van: Aukje Dekker en Ralf Westerhof. We nodigen u uit om langs te komen bij stand 40. Mail naar galerie@vriendvanbavink.nlvoor vrijkaarten voor de Kunstrai.

Tijdens de derde solo-expositie van beeldend kunstenaar Aukje Dekker bij Galerie Vriend van Bavink biedt zij in plaats van haar werk, de ruimte van de galerie als werk te koop aan. Van 10 mei tot en met 10 juni zal de galerie dienst doen als een hotelkamer voor vijf personen.

De expositie vormt het derde en laatste deel van een drieluik waarin Aukje Dekker het functioneren van het begrip ‘waarde’ binnen de kunst analyseert. Met haar nieuwste werk bevraagt Dekker de verhouding tussen kunstenaar en galerie in het hiërarchische systeem van de kunst in tijden van economische recessie.
Unique Art Experience in the Absolute Centre of Amsterdam is een expositie waarvan de economische waarde van te voren vastligt, en bovendien de symbolische waarde van het kunstwerk bepaalt: hoe meer mensen een nacht doorbrengen in de galerie, hoe vaker hetzelfde werk als het ware over de toonbank gaat en hoe groter de omvang ervan is.Tijdens de feestelijke openingen die ter ere van elke nieuwe gast worden gehouden, zijn zij het onderwerp van belangstelling.
De kunstpraktijk van Aukje Dekker (1983) heeft zich ontwikkeld rondom de analyse van het menselijke streven naar waarde, betekenis en authenticiteit. Haar praktijk meandert door alle mogelijke vormen van hedendaagse kunst; fotografie, schilderkunst, installatie, video, collage en performance. In 2009 studeerde Aukje Dekker af aan het Central St Martins in Londen (MFA), ze  exposeert in binnen en buitenland en is een van de oprichters van het Eddie the Eagle Museum.
Tijdens de expositie-periode heeft elke nieuwe gast zijn eigen feestelijke opening.

Je bent van harte welkom om een opening bij te wonen of een nacht te boeken in deze Unique Art Experience in The Absolute Centre of Amsterdam. Kijk op www.vriendvanbavink.nl voor meer informatie over de expositie en openingen.

 

aukje_dekker