Uit in eigen buurt

Posted on mei 9, 2015
Uit in eigen buurt

Uit in eigen buurt

De Doelenzaal aan de Kloveniersburgwal, domein van het Internationaal Danstheater, biedt onderdak aan het Grey Vibes project Feestflarden.
Grey Vibes werd 5 jaar geleden opgericht door de -inmiddels opgeheven- Engelenbak, theater voor amateurkunst in de Nes. De Engelenbak zag 5 jaar geleden de behoefte bij 55+ers aan cursussen op het gebied van dans en theater, die rekening houden met het ouder wordende lichaam en toch op artistiek gebied uitdagen. Ik meldde mij 2 jaar geleden als cursist voor de dansgroep en dans sindsdien pittige choreografieën op eigentijdse muziek.
De cursussen worden gegeven door professionals, die doorgaans jonger zijn dan wij; er worden eisen aan ons gesteld en de deelname is niet vrijblijvend.
Er bleek behoefte aan. Het belang van de Grey Vibes cursussen werd ingezien en ondersteund door de gemeente. (Maar die bezuinigde wel de initiatiefnemer weg.) Ondanks alle perikelen bleven de cursussen overeind.

Er zijn inmiddels groepen actief in Amsterdam en Den Haag. Hier in de stad niet alleen in de Doelenzaal, maar ook in het Talentenhuis bij de Meervaart en in verschillende Huizen van de Wijk.

Feestflarden is een theaterproductie, waaraan is gewerkt met een theaterregisseur en een choreograaf. Wij van de spelers zijn met 9 vrouwen (mijzelf incluis), waarvan de oudste 74 is. Het is geen toneel, het stuk is samengesteld op door ons aangedragen teksten en ideeën; en de sterren worden van de hemel gedanst!
A.s. dinsdag 12 mei is de première. Op 13 en Hemelvaart 14 mei volgen meer voorstellingen. Kaarten voor €7,50 bij de Doelenzaal, Kloveniersburgwal 87. Alle generaties hartelijk welkom!