Project beeldende kunst basisschool de Witte Olifant

Posted on jul 29, 2012
Project beeldende kunst basisschool de Witte Olifant

De openbare basisschool de Witte Olifant had deze zomer een project beeldende kunst. Een van de activiteiten bestond uit atelierbezoek van de kunstenaars in de Nieuwmarktbuurt. De kinderen wilden de kunstenaars ’in het wild’ zien. Wel nu, dat is gebeurd!

Er kwamen 10 leerlingen uit groep 8 naar mijn atelier. Er was mij door de leerkracht verteld dat ze vragen wilden stellen maar ik vermoedde dat zij liever iets anders wilden doen. Dat klopte en dus hebben zij gezamenlijk een schilderij gemaakt. Zij zijn begonnen met kleur op te brengen en naderhand werd er op het doek getekend.

Ik moet zeggen dat het resultaat heel geslaagd is en ik vond het ook leuk om te doen. Het zijn trouwens keurige kinderen die ook luisteren! Een mooie ervaring die zeker voor herhaling vatbaar is.

Heidi van Dijk