The One Thousand Drawing Pension Plan

Posted on jun 24, 2014
The One Thousand Drawing Pension Plan

 

man leaving home because of very small fire

Matthijs Booij
The One Thousand Drawing Pension Plan

27 juni – 29 juni
Opening vrijdag 27 juni 17:00

Vriend van Bavink
Project Space Pacific Place
Geldersekade 28

In het laatste weekend van juni vindt de expositie The One Thousand Drawing Pension Plan van Matthijs Booij (1983) plaats. Tekeningen van Matthijs Booij zijn tijdens de expositie te koop voor slechts € 1, – per maand. Door een groep van 1000 kopers te verzamelen stelt Matthijs Booij als kunstenaar op innovatieve wijze zijn pensioen veilig. De meest relaxte kunstkoopregeling ter wereld loopt tot de pensioengerechtigde leeftijd van Matthijs Booij. In 2050 is de afbetaling van het kunstwerk voldaan.

Het project is in februari 2014 gelanceerd en was te zien op RAW Art Fair en de KunstRai. Op 27 juni vindt de opening van de expositie in de galerie plaats waar een serie nieuwe tekeningen van Matthijs Booij wordt getoond. Matthijs Booij studeerde aan de Koninklijke Akademie van Beeldende Kunst en was een helft van het voormalig kunstenaarsduo Miktor & Molf.

Voor meer informatie en het online aanschaffen van een Matthijs Booij voor slechts €1,- per maand ga naar onethousanddrawingpensionplan.com .

Vriend van Bavink
Geldersekade 58
Amsterdam, Noord-holland 1012 BK
Netherlands