Boudijn Uythof

Cristina Oliosi , Venice, 2017

Chroma lux

120 x 80 cm

 

Studio Boudyn

boudijn@uythof.com

Kloveniersburgwal 77 D

www.boudyn.com

0 628 255 100

 

Eerdere editie(s):

Photographer Boudyn

HERFST Nieuwmarkt, 2017 60 x 90

Studio Boudyn,

Kromme Waal 31 1011 BV Amsterdam

boudijn@uythof.com
www.boudyn.com
www.facebook.com/boudyn

Photography, 06 28 255 100

 

Studio Boudyn
Boudijn Uythof is sinds 1960 gevestigd te Amsterdam. De jaren negentig effenden voor hem de weg naar de digitale fotografie. Onder meer door innovatieve functies in de informatie technologie en vele internationale reizen. Met gebruik van zijn ervaring als schilder in vormen, kleuren en composities ontwikkelde hij zich van autodidact tot straatfotograaf. Met zijn digitale camera registreerde hij de wisselwerking tussen fotograaf en gefotografeerde, de contrasten tussen dag en nacht en tussen licht en donker.

Zijn werk is vastgelegd in diverse portfolio’s, onder meer in: “The Vanishing Eyes of Venice”, “Canal Parade”, “Faceless Women” en “Ten Shades of White”.

Portfolio: Ten Shades of White
Tijdens een expositie in 2014 werd de nadruk gelegd op “Ten Shades of White”. De foto’s vestigden de aandacht op het bewolkte universum van Griekenland tot de Noordkaap. De camera legde zwervende luchten en de hoge lichten van wolkenranden vast. Van een lichte schemering in talrijke tinten wit tot stormachtige luchten in imposante landschappen. Wolkenluchten en landschappen werden tegenover elkaar gezet, waarbij het spanningsveld een schok van herkenning gaf. Bijvoorbeeld: in het licht van Toscaanse stranden. (Foto 1. San Stefano).

Portfolio: Faceless Women
In Faceless Women: Legs & Bags ging het om de vrouwelijke identiteit en creativiteit op straat. Speciaal de confrontatie op straat tussen mensen, benen, tassen, schoenen, fietsen, kinderwagens, werd indringend in beeld gebracht. Dit leidde in 2014 tot een speciale expositie in de nieuwe bibliotheek van Almere: Faceless Women? Legs and Bags in Seven Cities. Foto’s van vrouwen in de straten van zeven wereldsteden. Aanzien, reputatie en sociale status werden op uitdagende manieren getoond in Amsterdam, Parijs, Warschau, Venetië, Istanbul, Shanghai en Guangzhou (Kanton). (Foto 2. Shanghai).

Portfolio: The Vanishing Eyes of Venice
In The Vanishing Eyes of Venice staan de ogen van bezoekers en het dalende aantal bewoners van Venetië centraal. Deze portretten van de afgelopen tien jaar, onthullen de ogen van vrouwen tijdens het carnaval – en maskeren ze tegelijkertijd. De doordringende ogen, gevangen in kleurrijke maskers, creëren een intieme kijk. Daarbij gaan de verdwijnende ogen van authentieke Venetianen schuil achter een carnavaleske maskerade. In 2015 werd in Café Eylders hieraan een speciale expositie gewijd. (Foto 3. Oliosi).

 

Portfolio: Portretten, landschappen en vintage
Andere portfolio’s waaraan wordt gewerkt betreffen onder meer combinaties van intieme portretten met wijde landschappen. Het vallen van de avond over de Amsterdamse grachten ontbreekt daarbij niet. Recente resultaten en oude vintage foto’s worden getoond tijdens de Open Ateliers Nieuwmarkt op 10 en 11 november 2018. (Foto 4. Oude Waal).

Contact: W: Studio Boudyn,
Kromme Waal 31, 1011 BV Amsterdam.
boudijn@uythof.com,
www.boudyn.com
facebook/boudyn.photography
M: 0 628 255 100.
0132014

 

Boudijn Uythof