2 oktober open dag zondagsschilders

Posted on aug 17, 2016
2 oktober open dag zondagsschilders

Wat op 17 april 1935 in hotel Krasnapolsky begon als een groep van vijfenzeventig mensen, die enkele avonden bij elkaar kwam om te schilderen, is De Zondagsschilders, Centrum voor Beeldende Kunst,uitgegroeid tot een grote, actieve vereniging van 500 leden, die zeven dagen per week actief is op de Geldersekade.

Zelf kunst maken bij De Zondagsschilders
Van maandag tot en met zaterdag zijn er 25 groepen actief, inclusief lessen in Artis. Er wordt serieus gewerkt onder begeleiding van enthousiaste beroepskunstenaars. De deelnemers werken individueel aan een opdracht en worden op hun eigen niveau begeleid en gewaardeerd. Niet alleen gevorderden, maar ook beginners zijn daarom van harte welkom. Vanaf 16 jaar.

Elke eerste zondag van de maand (Portret op Zondag) is een bekende Amsterdammer te gast als model. Onder andere schrijvers, acteurs en politici, waar onder enkele Amsterdamse burgemeesters, hebben geposeerd.
Ook activiteiten als lezingen, inloopateliers en buitenschilderdagen zijn geliefd bij de leden.
Tijdens de zomerstop van drie maanden worden er diverse workshops en zomercursussen aangeboden. Er wordt ook onder leiding van een docent deelgenomen aan een schilderweek per salonboottocht of hotelreis naar Schoorl.

De Zondagsschilderszondagsschilderspand
Geldersekade 101
1011 EM Amsterdam
telefoon 020 – 6243933 (secretariaat/ledenadministratie)
info@dezondagsschilders.nl

Informatie op www.dezondagsschilders.nl