Tot ziens in 2020

See you again in 2020
De kunstenaars uit de Nieuwmarktbuurt in Amsterdam houden ieder jaar een weekend open atelier. Tijdens dit evenement ontvangen zij u persoonlijk in hun atelier en tonen daar hun kunst, hun werkruimte en werkwijze. Een unieke kans om op een andere manier kennis te maken met de oude binnenstad van Amsterdam en de kunstenaars die er wonen en werken. Behalve de ateliers kunt u ook de centrale overzichtstentoonstelling bezoeken.

Toegang is gratis.

One weekend a year, artists of the Nieuwmarkt area open up their studios to the public in the annual Open Ateliers Nieuwmarkt. Artists welcome you to view their artwork and discuss concepts, techniques and their work methods. Visiting local artists in their studios is an interesting experience and original way to see one of the oldest parts of the city and take a special souvenir back home. The central exhibition in the Zuiderkerk features an overview of all participating artists.

Entrance is free.


2018 Editie

De historische metrorellen van 1975 markeren het begin van de Open Ateliers in de Nieuwmarktbuurt. Kunstenaars stonden op de barricaden en traden samen met bewoners naar buiten voor een leefbare binnenstad. Maatschappelijke, culturele en educatieve instellingen sloten zich hierbij aan. Door hun deuren open te zetten toonden ze hun betrokkenheid met de buurt.

Nog steeds houden ieder jaar de kunstenaars in deze buurt een weekend ‘open atelier’. De volgende ‘Open Ateliers Nieuwmarkt’ zijn op 10 en 11 november 2018 van 12.00 tot 18.00 uur. Tijdens dit evenement ontvangen de kunstenaars hun gasten in hun atelier, tonen daar hun kunst, hun werkruimte en werkwijze. Een unieke kans om op een andere manier kennis te maken met de oude binnenstad van Amsterdam en met de kunstenaars die er wonen en werken.

In de Zuiderkerk, Zuiderkerkhof 72, vindt dit jaar de centrale expositie plaats. De feestelijke opening van de centrale expositie is op vrijdag 9 november 2018 om 20.30 uur.

De openingstijden van de Zuiderkerk tijdens de Atelierdagen zijn:

  • zaterdag van 12.00 tot 18.00 uur
  • zondag van 14.00 !! tot 18.00 uur.

Naast de kunstroute willen we weer van alles organiseren en zien er naar uit om ook in 2018 nieuwe verbanden te leggen met andere disciplines en instellingen uit onze buurt.

U bent van harte welkom.

Een deelnemer :

‘Ik heb het weekend en de voorbereidingen heel positief ervaren, voel me dan heel verbonden met de buurt waarin ik woon, door mee te doen en mee te helpen.’